Voor de pers

bagandbuy-Pasta

Algemeen persbericht bag&buy

bag&buy

Bag&buy is een verpakkinsvrije ingrediëntenwinkel gevestigd in de Twijnstraat te Utrecht. Bag&buy staat voor “samen minder afval”, je kunt er zelf tappen, scheppen, persen en malen. Alles wordt zoveel mogelijk zonder verpakking aangeboden om daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Ook zijn kwaliteit en smaak belangrijk en maken biologische producten deel uit van het assortiment.

Omdat je alle producten zelf kunt tappen, kan je ook zelf bepalen hoeveel of weinig je neemt. Dat is handig als je alleenstaand bent, een specifiek recept wilt maken of even wat minder geld hebt. Je kunt je eigen spullen meenemen om te vullen. Voor spontane bezoekers zijn er ook potten en tassen te koop in de winkel.

Bag&buy is medegefinancierd door dankzij 850 crowdfunders. De eigenaar van bag&buy is Wim van Dijk. Op 4 september 2015 is bag&buy feestelijk geopend met een bezoekje van verpakkinsvrij guru Emily-Jane Lowe en singer-songwriter Florian Wolff.

Persbericht opening bag&buy 4 september

Utrecht, 4 september 2015

De pure ingrediëntenwinkel bag&buy is 4 september 2015 door Emily-Jane Lowe, schrijfster van het boek ‘Leven zonder afval’, feestelijk geopend aan de Twijnstraat 38 in Utrecht. Florian Wolff, de duurzaamste singer-songwriter van Nederland, deed de muzikale kick-off.
Bag&buy staat voor puur en gezond eten, producten kopen in je eigen gewenste hoeveelheid en bijdragen aan het besparen op verpakkingen.

In 2008 zag initiatiefnemer Wim van Dijk in supermarkt Wholefoods in de Verenigde Staten een hele afdeling waar je kon tappen en scheppen. Dat inspireerde hem om dit verpakkingsvrije concept naar Nederland te halen. Het heeft even geduurd voor er definitieve stappen konden worden gezet om van deze droom werkelijkheid te maken, maar eindelijk is het dan zover.

Om het idee van Wim van Dijk te financieren is eind 2014 een crowdfunding gestart waarbij het doelbedrag met 123% werd overschreden. Tijdens deze succesvolle campagne heeft de meerderheid van de 850 crowdfunders voor de Domstad gekozen als eerste vestigingsplaats. De crowdfunders uit heel het land hebben daarnaast inspraak gehad in het veelzijdige assortiment van bag&buy.

Wim van Dijk zegt over de opening: ‘Mijn droom is uitgekomen. bag&buy laat mensen pure ingrediënten kopen in zelfgekozen porties. Dat is geweldig! Wat mij ook enthousiast maakt is dat bag&buy echt gedragen wordt door onze snelgroeiende community: crowdfunders, medewerkers, leveranciers, pers, bloggers en vele enthousiaste mensen die dit initiatief een warm hart toedragen.’

Ook Emily-Jane Lowe, ambassadeur van bag&buy, is enthousiast: ‘Twee jaar geleden was het een droom en nu is het uitgekomen: ik kan mijn boodschappen doen bij een verpakkingsvrije winkel! Samen met bag&buy is het mijn missie om mensen in ons land te inspireren om minder afval te produceren voor een beter milieu. bag&buy maakt het heel makkelijk om je hoeveelheid verpakkingen drastisch te verminderen. Ik hoop op veel filialen in heel Nederland.’

Karen Schuuring, winkelmanager van bag&buy in Utrecht en rots in de branding: ‘Ik ben helemaal happy dat ik bag&buy mag leiden. Achter het bag and buy concept zit een hele bijzondere missie. Samen minder afval, samen minder voedselverspilling. Ik kan niet wachten om dit bijzondere concept over heel Nederland te verspreiden.’

Achtergrondinformatie over bag&buy
bag&buy is dé plek voor mensen die:
– van lekker en gezond eten houden
– bewust met voeding bezig zijn, om wat voor reden dan ook
– bij willen dragen aan een duurzame wereld en een betere toekomst
– bewust over zichzelf willen nadenken; bijvoorbeeld over vragen als ‘wie ben ik en welke keuzes maak ik?’
– van experimenteren in de keuken houden en bijzondere recepten uit willen proberen met de producten van bag&buy.

Bag&buy biedt pure ingrediënten aan die zoveel mogelijk
– biologisch
– fairtrade en
– plantaardig gezoet (stevia) zijn.

Een greep uit het verrassende assortiment van pure ingrediënten en producten die je bij bag&buy kunt vinden:
– bag&buy kruidenlaantje: een keur aan heerlijke kruiden die je in je eigen hoeveelheid kunt tappen.
– Lobbige yoghurt uit de tap: een beetje dikke yoghurt uit de regio van weidekoeien.
– Een superzuiveraar van water: klanten kunnen in de winkel gratis hun navulbare flesje tappen. Zij kunnen ook zo’n zuiverend watertappunt voor thuis aanschaffen.
– Noten die je in de winkel kunt malen tot je eigen pindakaas of notenboter.
– Los theeassortiment: 24 exotische soorten thee waaronder opa’s fruittuin, mango flip, lemon ginger, cocktail maison red groats, Agatha’s bester’s baked apple, brandnetel en darjeeling black tea.
– Unieke honing uit eigen omgeving. Vanaf oktober 2015 verkopen wij pure Nederlandse honing.
– bag&buy graankist gevuld met biologische eieren.
– Een groot assortiment aan bijzondere soorten olie en azijn zoals onze balsamico-azijn met dadels en vijgen.
– Verder biologische wijnen en heerlijke likeuren.

 

Beeldmateriaal bag&buy

Interieurbeeld bag&buy (Zip 34,9 Mb)